Sposób przygotowania:
Pulpety z wątróbek kurzych
Przygotowanie:
Czerstwą bułkę włożyć do garnka,moczyć w mleku aż zmięknie i odcisnąć.Wrzucić do maszynki wraz z przygotowanymi wcześniej ( mycie i oczyszczanie z błon) wątróbkami.Dodać żółtko,opłukaną,odciśniętą natkę pietruszki,doprawić do smaku solą,pieprzem wedle uznania.Z jajka ubić starannie pianę,dodać do masy i delikatnie wymieszać. Rolować w dłoni na pulpety okrągłe.Obtaczając w mące gotować w lekko posolonej wodzie.Wyjmować po wypłynięciu na wierzch.
Czerstwą bułkę włożyć do garnka,moczyć w mleku aż zmięknie i odcisnąć.Wrzucić do maszynki wraz z przygotowanymi wcześniej ( mycie i oczyszczanie z błon) wątróbkami.Dodać żółtko,opłukaną,odciśniętą natkę pietruszki,doprawić do smaku solą,pieprzem wedle uznania.Z jajka ubić starannie pianę,dodać do masy i delikatnie wymieszać. Rolować w dłoni na pulpety okrągłe.Obtaczając w mące gotować w lekko posolonej wodzie.Wyjmować po wypłynięciu na wierzch.