Pulpety z wątróbek kurzych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne pożywne pulpety do ziemniaczków

Pulpety z wątróbek kurzych

Składniki:

Pulpety z wątróbek kurzych

 

  • Składniki;
  • 400 g wątróbek kurzych
  • jajko
  • czerstwa bułka
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • natka pietruszki
  • mąka

Sposób przygotowania:

Pulpety z wątróbek kurzych
Przygotowanie:
Czerstwą bułkę włożyć do garnka,moczyć w mleku aż zmięknie i odcisnąć.Wrzucić do maszynki wraz z przygotowanymi wcześniej ( mycie i oczyszczanie z błon) wątróbkami.Dodać żółtko,opłukaną,odciśniętą natkę pietruszki,doprawić do smaku solą,pieprzem wedle uznania.Z jajka ubić starannie pianę,dodać do masy i delikatnie wymieszać. Rolować w dłoni na pulpety okrągłe.Obtaczając w mące gotować w lekko posolonej wodzie.Wyjmować po wypłynięciu na wierzch.