tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Pulpety z wątroby

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pulpety z wątroby idealne jako dodatek do zupy

Pulpety z wątroby

Składniki:

Pulpety z wątroby

 

  • 15 dkg wątroby cielęcej
  • 1 jajo
  • 2 łyżki śmietany
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 2 łyżki zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Pulpety z wątroby
Wątrobę cielęcą obrać z błony i drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać jajo, śmietanę, cebulę zasmażoną na biało w tłuszczu, bułkę tatą oraz zieloną pietruszkę. Wszystko dobrze utrzeć w donicy, zrobić pulpety i gotować we wrzącej wodzie. Gdyby masa była zbyt rzadka dodać więcej bułki tartej.