lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Puree z bazylią i żółtkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Piure z bazylią i żółtkami

Puree z bazylią i żółtkami

Składniki:

Puree z bazylią i żółtkami

 

Sposób przygotowania:

Puree z bazylią i żółtkami
Ziemniaki obierz,ugotuj do miękkości w osolonej wodzie,odcedź.Ziemniaki dobrze zmiel w maszynce.Do masy ziemniaczanej dodaj roztopione masło,żółtka jaja oraz śmietanę i świeżo posiekaną bazylię.Dopraw masę do smaku solą.Umieść ją na garnku z wrzącą,dobrze gotującą się wodą i ucieraj do momentu aż z masa ziemniaczana stanie się puszysta i gładka.Piure podawaj z mięsem.