Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Purre z orzechami i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nowa odsłona puree lub propozycja jak wykorzystać ziemniaki ugotowane dzień wcześnie. Poznaj nowy, zaskakujący smak!

 Purre z orzechami i awokado Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Purre z orzechami i awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Purre z orzechami i awokado
Najpierw obieramy ziemniaki, gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości i odkładamy do wystygnięcia. Następnie miksujemy w blenderze.Dodajemy do ziemniaków orzechów (cztery łyżki), maślanki oraz pieprzu.Miksujemy całość w blenderze aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Sprawdzamy czy ziemniaki nie są za mało ostre, w razie potrzeby dodajemy jeszcze pieprzu.Nakładamy masę do miseczki. Plaster awokado kroimy w kostkę i układamy na puree. Wierzch posypujemy jeszcze ostatnią łyżką tartych orzechów włoskich.
 Purre z orzechami i awokado
Etap 1- ugotowane i przestudzone ziemniaki wkładamy do blendera
 Purre z orzechami i awokado
Etap 2- dodajemy tarte orzechy, maślankę i pieprz
 Purre z orzechami i awokado
Etap 3- miksujemy wszystko bardzo dokładnie

Tagi:

tarta awokado