Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Puree z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite puree to łatwa i oryginalna potrwa. Znakomity smak i konsystencja gwarantuje ciekawy dodatek.

Puree z serkiem topionym

Składniki:

Puree z serkiem topionym

 

Sposób przygotowania:

Puree z serkiem topionym
Ziemniaki gotujemy w łupinach. Następnie studzimy, obieramy i zgniatamy tłuczkiem. Na patelni roztapiamy ser topiony, dodajemy do niego masło, mleko i śmietankę. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem orz doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy razem z drugim daniem obiadowym lub jako dodatek do mięsa.

Tagi:

sery ser