Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Puree z szałwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aromat szałwii dominuje w tym dodatku do doań mięsnych

Puree z szałwią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Puree z szałwią

 

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • kilka listków świeżej szałwii

Sposób przygotowania:

Puree z szałwią
Ziamniaki i marchewkę umyć, obrać i gotować do miękkości w delikatnie
osolonej wodzie.
Jeszcze gorące przepuścić przez praskę do ziemniaków, dokładnie
wymieszać, dodać miękkie masło, jogurt naturalny w temperaturze pokojowej i posiekane listki szałwi.
Wymieszać-
powinno wyjść kremowe puree. Można dodać więcej jogurtu, żeby było bardziej kremowe.
Puree z szałwią
To idealny dodatek do dań mięsnych, albo ryby