Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Puree ziemniaczane z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Już dawno przekonałam się , że zwykłe ziemniaki mogą być podstawą niezwykłych dań

Puree ziemniaczane z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree ziemniaczane z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z pieczarkami
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie . Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki .Usmażyć na rumiano na oleju . Posolić i doprawić pieprzem . Odcedzić ziemniaki .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę . Dodać gorące pieczarki i natkę pietruszki - wymieszać . Można podać jako samodzielne danie np. z maślanką do popicia , jajkiem sadzonym , podsmażoną kiełbaską ( np. kotletami z mortadeli panierowanej ) .
Puree ziemniaczane z pieczarkami
Obrać , ugotować w osolonej wodzie i odcedzić ziemniaki
Puree ziemniaczane z pieczarkami
Oczyścić , pokroić i usmażyc na rumiano pieczarki
Puree ziemniaczane z pieczarkami
Ziemniaki utłuc dodając śmietanke i masło
Puree ziemniaczane z pieczarkami
Dodać pokrojoną natkę pietruszki i usmażone pieczarki

Tagi:

ziemniaki