Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyrlandia według Buni

Puree ziemniaczano-kalarepkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejne aromatyczne puree ziemniaczane z dodatkami .Eksperymentuję ze smakami ,żeby nie jadać ciągle takich samych ziemniaczków .

Puree ziemniaczano-kalarepkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree ziemniaczano-kalarepkowe

 

  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 1 średniej wielkości kalarepka
  • 1/4 szklanki śmietanki słodkiej
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki pokrojonego kopru
  • pieprz czarny grubo mielony

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano-kalarepkowe

Obrać ziemniaki i kalarepkę .
Pokroić w grubą kostkę .Zalać wodą ( ok. 3 szklanek ) – lekko osolić  .Gotować do miękkości .Odcedzić .Dodać masło i
śmietankę  .Utłuc na puree .Dodać koper –
wymieszać. Chwilę ogrzewać mieszając na małym gazie .


Podawać do mięs .

Puree ziemniaczano-kalarepkowe
I znów u mnie na początku gromadzę wszystkie składniki
Puree ziemniaczano-kalarepkowe
Obrać
Puree ziemniaczano-kalarepkowe
pokroić
Puree ziemniaczano-kalarepkowe
zalać wodą i lekko osolić - ugotowac do miękkości .

Tagi:

ziemniaki