Sposób przygotowania:
Puszek z wiórkami kokosowymi
Galaretki rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Tortownicę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć 16 herbatnikami ( formę wyłożyć folią spożywczą ).
Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, potem dodać ser i delikatnie połączyć ale aby nie było grudek. Potem nadal mieszając wlewać bardzo małym strumieniem chłodną galaretkę.
Masę wylać na herbatniki i wstawić blaszkę do lodówki. Na patelni roztopić masło, wsypać wiórki i cukier i smażyć ciągle mieszając do zrumienienia.
Wiórki wystudzić a potem wyjąc formę z ciastem i posypać nimi wierzch ciasta. Przed podaniem pokroić na 16 części miedzy ciastkami.
Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, potem dodać ser i delikatnie połączyć ale aby nie było grudek. Potem nadal mieszając wlewać bardzo małym strumieniem chłodną galaretkę.
Masę wylać na herbatniki i wstawić blaszkę do lodówki. Na patelni roztopić masło, wsypać wiórki i cukier i smażyć ciągle mieszając do zrumienienia.
Wiórki wystudzić a potem wyjąc formę z ciastem i posypać nimi wierzch ciasta. Przed podaniem pokroić na 16 części miedzy ciastkami.
gosiapiotrek23
zewa
Dziękuję