Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami i kokosem
Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do smaku cukier puder. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Kiedy masę serową mamy gotową wlewamy do niej zimna galaretkę i miksujemy na najmniejszych obrotach do połączenia. Tortownicę wykładamy np. folią spożywczą, na dno układamy biszkopty i zalewamy masą serową, odstawiamy. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na połówki. Na masie serowej układamy truskawki, w środek wkładamy jedną truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut W tym czasie czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy. Z ciasta wyciągamy truskawkę którą włożyliśmy w środek i zalewamy galaretką, posypujemy całość wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
anemon
Konczi
Dziękuję :)
marietta