Sposób przygotowania:
Tarta z rabarbarem i owocami
Mąkę połaczyc z masłem, rozdrobnic, dodac pozostałe skladniki razem zagniesc w ciasto, zawinac w folie spozywcza i na 1h do lodówki. po wyjęciu odciac kawałek, pozostałą duzą czescią wylepic dno i boki formy wysmarowanej wczesniej maslem. Wstawic na 10 minut do piekarnika w 180st. Małą czesc ciasta rozwałkowałam i pociełam na długie paski.Rabarbar pociac na kawałeczki, zasypac 3 łyzkami cukru i odstawic na min 1h zeby puscił sok. Sok odlac. mieszanke owocowa rozmrozic, odsaczyc na sitku. Budyń ugotować z 500ml mleka wg wskazan na opakowaniu. Lekko przestudzić. Na podpieczone ciasto wylozyc budyn, na to owoce (meiszanke lekko oproszyłam maka zeby owoce rozmrozone nie pusciły za duzo soku do budyniu), na to rabarbar i przykrylam paseczkami z ciasta. Do piekarnika na 20 minut.Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem. Pyszne rzeskie ciasto
iwi69