Sposób przygotowania:
Ciasto kruche rabarbarowo - brzoskwiniowe1.
Na początku przygotowałam rabarbar, który umyłam, obrałam i pokroiłam na mniejsze części. Wrzuciłam go do miski, zasypałam cukrem i odstawiłam, aby puścił sok.
ETAP 2:
Do miski włożyłam wszystkie składniki na ciasto kruche: wsypałam mąkę, cukier trzcinowy, pokroiłam masło na mniejsze części, wbiłam żółtka oraz dosypałam proszek do pieczenia.
3.
Wszystkie składniki na ciasto kruche wyrobiłam rękami na jednolitą masę. Potem włożyłam na 1 godzinę do lodówki, aby się schłodziło.
4.
W przygotowanej blaszce rozłożyłam papier do pieczenie, a na to wyłożyłam 2/3 ciasta. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 180 stopni C i podpiekłam spód ciasta przez 15 - 20 minut.
5.
Kiedy piekł się spód ciasta, przygotowałam pianę. Ubiłam białka na sztywno ze szczyptą soli, potem dodałam galaretkę wiśniową w proszku i jeszcze chwilkę zmiksowałam.
6.
Kiedy upiekł się spód ciasta wystudziłam go. Następnie posypałam bułką tartą. Wyłożyłam odsączone połówki brzoskwiń oraz również odsączony rabarbar.
7.
Po wyłożeniu owoców rozłożyłam delikatnie pianę.
8.
Pozostałą 1/3 ciasta poskubałam na pianę.
9.
Do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni C wstawiłam ciasto i piekłam je przez 50 minut.
10.
Chłodne ciasto posypałam cukrem pudrem. Smacznego !