Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Puszyste ciasto z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Niezwykle puszyste i smaczne ciasto.Proste i szybkie w przygotowaniu.Do tego ciasta możemy użyć dowolnych owoców.

Puszyste ciasto z jagodami

Składniki:

Puszyste ciasto z jagodami

 

 

  • dodatkowo:
  • 1 szklanka jagód kamczackich lub borówek ( u mnie jagody )
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Puszyste ciasto z jagodami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę,stopniowo dodajemy po jednym jajku i ucieramy,następnie dodajemy śmietanę,obie mąki i proszek do pieczenia,dokładnie ucieramy. Do ciasta wsypujemy jagody lub borówki,delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone i ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. 

Tagi:

jajko jajka