czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Puszyste ciasto z malinami i truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, można do niego użyć dowolnych owoców, również mrożonych.

Puszyste ciasto z malinami i truskawkami

Składniki:

Puszyste ciasto z malinami i truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Puszyste ciasto z malinami i truskawkami

ETAP 1:

Puszyste ciasto z malinami i truskawkami
Ciasto wylać na blaszkę, rozłożyć owoce.

Masło, mleko oraz cukier waniliowy stopić, po czym przestudzić.

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Stale ubijając, w dwóch partiach dodać żółtka. Następnie na przemian dodawać stopione masło oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartę formę o wym. 23x33 cm.

Owoce umyć, odsączyć, truskawki przepołowić i wymieszać z łyżką mąki. Rozłożyć równomiernie na cieście.

Piec około 50 minut w temp. 180 st. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.