Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Puszyste pancakes śniadaniowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Puszyste, miękkie pancakes w sam raz na śniadanie lub słodką przekąskę z ulubionym dżemem lub sosem.

Puszyste pancakes śniadaniowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puszyste pancakes śniadaniowe

 

  • 2 jajka
  • 300g mąki
  • 350ml mleka
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru wanilinowego
  • 40g cukru
  • ok. 4 łyżki roztopionego masła

 

  • dodatkowo: ulubiony dżem

 

Sposób przygotowania:

Puszyste pancakes śniadaniowe
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W misce wymieszać rózgą jajka, następnie dodać cukier wanilinowy oraz cukier. Rozmieszać i dodać przesiane składniki, dokładnie ze sobą połączyć składniki dodając masło. Na rozgrzanej patelni teflonowej rozlewać łyżką porcje ciasta, przewracać na drugą stronę gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Puszyste pancakes śniadaniowe
Składniki ciasta rozmieszać w misce połączyć z suchymi składnikami.
Puszyste pancakes śniadaniowe
Na patelni teflonowej rozlać porcję ciasta.
Puszyste pancakes śniadaniowe
Przewrócić, gdy pojawią się pęcherzyki powietrza.

Tagi:

jajko jajka