Sposób przygotowania:
Puszyste placki na maślance na słodko
Krok 1: Do miski wlej maślankę, wbij jajka, wsyp cukier. Wymieszaj za pomocą rózgi. Dodaj przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, wymieszaj do połączenia składników, następnie dodaj łyżkę oleju.
Krok 2: Patelnię rozgrzej (średni ogień) i wlej odrobinę oleju (ok. 2 łyżki). Ciasto wykładaj łyżką i smaż placki z obu stron aż będą rumiane. Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3: Kilka placków wyłóż na talerz, wyłóż łyżkę jogurtu greckiego oraz dżem truskawkowy. Możesz serwować je z dowolnymi owocami sezonowymi.
Krok 2: Patelnię rozgrzej (średni ogień) i wlej odrobinę oleju (ok. 2 łyżki). Ciasto wykładaj łyżką i smaż placki z obu stron aż będą rumiane. Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3: Kilka placków wyłóż na talerz, wyłóż łyżkę jogurtu greckiego oraz dżem truskawkowy. Możesz serwować je z dowolnymi owocami sezonowymi.
katarzynka455
cherry
Smacznego! :)
katarzynka455
A dziękuję:)