agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Puszyste racuchy z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszne racuchy z jabłkami. Danie idealne dla całej rodziny. Dzieci je uwielbiają. Gorąco polecam

Puszyste racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puszyste racuchy z jabłkami

 

  • 1 jajko,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 duże jabłko,
  • cukier puder,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Puszyste racuchy z jabłkami
Do misy robota kuchennego wbijamy jajko, dosypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Dokładnie mieszkamy składniki. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do misy i ponownie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, na małym ogniu smażymy na brązowo. Po usmażeniu odkładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)
Puszyste racuchy z jabłkami
do przygotowanej masy dodać pokrojone jabłka
Puszyste racuchy z jabłkami
niewielką ilość masy układać na rozgrzanym tłuszczu
Puszyste racuchy z jabłkami
smażyć z obud stron na złoto brązowy kolor
Puszyste racuchy z jabłkami
po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy