Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Puszysty biszkopt maślany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jest on równie lekki,lecz wilgotniejszy od tradycyjnego.

Puszysty biszkopt maślany

Składniki:

Puszysty biszkopt maślany

 

  • 1kost.masła,
  • 1szkl.cukru,
  • 2i1/2szkl.mąki,
  • 4jajka,
  • 1op.cukru waniliowego,
  • 1czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Puszysty biszkopt maślany
Miękkie masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodając stopniowo jajka ubijać jeszcze 5-7min.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymieszać,przełożyć do formy i piec ok.40-45min.w 180'C.Idealnie nadaje się do tortów można przełożyć go kremem,bitą śmietaną,itd.Łatwo go podzielić.

Tagi:

biszkopt