Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Puszysty chleb

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobry chleb.......

Puszysty chleb

Składniki:

Puszysty chleb

 

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka maki sojowej
  • 25g świeżych drożdży
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • tłuszcz do wysmarowania formy

 

Sposób przygotowania:

Puszysty chleb
Mąkę sojową i drożdże rozmieszać w 1 szklance wody ciepłej.Zostawić aż mieszanina zacznie się pienić.Mąkę wymieszać z solą dodać rozpuszczone drożdże.Dokładnie wymieszać i wyrabiać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na ok.godzinę.Uformować bochenek i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze,posmarować wodą i wstawić do piekarnika na 40 minut w 200 stopniach.

Tagi:

mak