marchewaa

marchewaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Puszysty omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetne danie na śniadanie, dodaje energii i optymizmu.

Puszysty omlet

Składniki:

Puszysty omlet

 

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Dodajemy po jednym żółtku i chwilę ubijamy. Później stopniowo wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozgrzewamy patelnię wysmarowaną olejem jak do smażenia naleśników. Wlewamy masę i smażymy aż będzie dobrze ścięty na brzegach. Odwracamy i smażymy aż całkiem się zetnie. Podajemy z pomidorem, serkiem i posypane szczypiorkiem.
Smacznego !!! ;)

Tagi:

jajko jajka omlet