Sposób przygotowania:
Puszysty sernik z pianką
Ciasto:Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto i układamy równomiernie na blasze
Masa:
Żółtka, jajka, cukier, cukier waniliowy ucieramy przez 5 min. na kogel-mogel. Dodajemy ser, budyń, sernix, olej a na końcu wlewamy mleko. Ucieramy 2 minuty. Wylewamy na blachę wyłożoną ciastem i wstawiamy do piekarnika na 45 minut do piekarnika ustawionego na dwie grzałki na 180 stopni.
Pozostałe białka ubijamy z ¼ szklanki cukru pudru lub zwykłego. Po 45 minutach wyciągamy ciasto i wykładamy na nie ubitą pianę i wkładamy ponownie do piekarnika na 15-20 minut aż wierzch zbrązowieje. Po tym czasie nie otwieramy piekarnika przez 10 minut a potem leciutko uchylamy drzwiczki.
Masa:
Żółtka, jajka, cukier, cukier waniliowy ucieramy przez 5 min. na kogel-mogel. Dodajemy ser, budyń, sernix, olej a na końcu wlewamy mleko. Ucieramy 2 minuty. Wylewamy na blachę wyłożoną ciastem i wstawiamy do piekarnika na 45 minut do piekarnika ustawionego na dwie grzałki na 180 stopni.
Pozostałe białka ubijamy z ¼ szklanki cukru pudru lub zwykłego. Po 45 minutach wyciągamy ciasto i wykładamy na nie ubitą pianę i wkładamy ponownie do piekarnika na 15-20 minut aż wierzch zbrązowieje. Po tym czasie nie otwieramy piekarnika przez 10 minut a potem leciutko uchylamy drzwiczki.