Sposób przygotowania:
Puszysty snikersBiszkopt:
W wysokiej misce utrzeć żółtka z cukrem, dodać płynny miód, herbatę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać olej i zmiksować. W drugiej misce ubić białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą.
Wylać na blachę o wymiarach 28×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku w temp. 170 około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż.
Krem budyniowy
W szklance mleka rozmieszać budynie. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony proszek, cały czas mieszając. Gdy budyń wystygnie w misce utrzeć masło, dodawać po łyżce budyniu cały czas ucierając, aż do uzyskania kremu.
Orzechowy karmel
Masło, miód i cukier rozpuścić, dodać orzechy i gotować na małym ogniu, aż karmel będzie gęsty.
Składanie ciasta
Na pierwszy blat wykładamy powidła, rozsmarowujemy je na całym blacie. Wykładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch smarujemy kajmakiem, a na kajmaku rozsmarowujemy karmel orzechowy. Lekko schłodzić w lodówce