nunciaaa

nunciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Snikers 10

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczny snikers dla wszystkich łakomczuszków

Snikers 10 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Snikers 10

 

 

Sposób przygotowania:

Snikers 10
Ciasto: Zagnieść ciasto jak na kruche i podzielić na 2 części .Jedną część rozwałkować i wyłożyć na blachę i piec20 minut w temp. 220 C.Drugą część ciasta piec 15 minut na 220 C lecz na te ciasto surowe wykładamy masę orzechową. Wszystko pieczemy na papierze Masa Orzechowa: Rozpuścić składniki gotować na małym ogniu 5 minut ciągle mieszając.Gorące wylewamy na 2 surowe ciasto. Krem Budyniowy:Gorący budyń wylewamy na pierwszy upieczony placek i zaraz przykrywamy drugim .Orzechy muszą być na wierzchu.
Snikers 10
Na zdjeciu pokazane jest jak trzeba siekać orzechy
Snikers 10
Ja zazwyczaj nie wałkuje ciasta tylko je rozrywam i uklepuje na blaszce
Snikers 10
Na zdjęciu widać naszą masę orzechową robiona na ogniu
Snikers 10
Drugie ciasto przykrywane masą orzechową i do pieca