Sposób przygotowania:
Pychotka owocowa
I MASA: Margarynę, cukier, żółtka oraz cukier waniliowy - to wszystko ubić razem na masę i dodać do tego mąkę i łyżeczkę proszku do pieczenia. Podzielić powstałą masę na dwie części. Następnie z białek, cukru pudru i łyżeczki octu ubić masę i rozsmarować ją na tych dwóch plackach. Następnie oba placki posypać migdałami. Oba upiec w temp. 200st. Masa owocowa: 2 galaretki czerwone malinowe rozpuścić w 2,5 szkl. wody. Jak galaretka zacznie się siadać, wsypać do niej owoce i wszystko razem zmiksować na gęstą masę. Następnie: 3-4 szkl. kremówki 36% ubić na sztywno, dodać 3 łyżki cukru pudru i 1/2 opakowania cukru waniliowego i to ubić na sztywno. Osobno: 2,5 łyżki żelatyny zalać trochę zimną wodą, żeby się proszek rozmieszał i napęczniał, potem do szklanki zalać mniejsze pół szkl. wrzącej wody. Tak zrobioną żelatynę wlać do masy z kremówki. Układać: Pierwszy placek rozsmarować połową masy z kremówek, następnie cały mus malinowy, na to resztę masy kremówki i na koniec drugi placek.
marietta
edytaha