Sposób przygotowania:
Pyszna Beza Pavlovej
Przygotowanie: Ubij białka dodając powoli cukier po łyżce. Pod koniec ubijania należy dodać mąkę kukurydzianą oraz ocet winny. Ubitą masę przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem (tworzymy okrąg o średnicy ok. 25cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni, a po włożeniu zmniejszamy temperaturę do 125 stopni. Pieczemy godzinę, a po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia.
Po wystygnięciu przekładamy na paterę i dekorujemy ubitą śmietaną oraz owocami.
Ja lubię część malin zmiksować (przecieram je przez gazę, żeby usunąć pesteczki) i polewam nimi bezę. Możemy również upiec małe beziki, wtedy pieczemy.
Zasada przygotowania jest taka sama, tylko czas pieczenia wynosi około 40 minut.
Po wystygnięciu przekładamy na paterę i dekorujemy ubitą śmietaną oraz owocami.
Ja lubię część malin zmiksować (przecieram je przez gazę, żeby usunąć pesteczki) i polewam nimi bezę. Możemy również upiec małe beziki, wtedy pieczemy.
Zasada przygotowania jest taka sama, tylko czas pieczenia wynosi około 40 minut.