Sposób przygotowania:
Czekoladowa Pavlova
6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce 300g miałkiego cukru i ubjać dlaej na sztywno. Potem dodac łyżeczkę mąki kartoflanej, czekolade, kakao i łyżeczkę octu. Wymeiszac recznie delikatnie. Uformować w okrąg (mały) na papierze do pieczenia na blasze. Rozgrzac piekarnik do 180st. Wstawić do pieca w 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę na 150st. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę sposobem Nigelli położyć na paterze (mozna dnem do góry) i wyłożyć na nią 500 ml ubitej na sztywno bitej śmietany (bez cukru). Dekorować owocami sezonowymi i np startą czekoladą.
Senqa
wedith1
luna
Natala1210
msewka
bernika
Panna_Margot