Sposób przygotowania:
Pyszna brukselka
Na początku brukselkę należy oczyścić z zewnętrzynych liści, umyć, osuszyć i poodcinać ogonki.
Następnie przekroić każdą małą kapustkę na pół.
Rozgrzać olej na patelni i wrzucić na nią pokrojoną brukselkę. Na patelnię wlać trochę wody i smażyć na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając łyżką.
Kiedy brukselka będzie już miękka doprawić ją do smaku solą.
Następnie dodać śmietanę i przyprawę carry.Całość dokładnie wymieszać.
Gotową brukselkę podawać na gorąco. Najlepiej smakuje z białym lub ciemnym ryżem, ale można ją podawać także według własnego uznania.
Smacznego.
Następnie przekroić każdą małą kapustkę na pół.
Rozgrzać olej na patelni i wrzucić na nią pokrojoną brukselkę. Na patelnię wlać trochę wody i smażyć na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając łyżką.
Kiedy brukselka będzie już miękka doprawić ją do smaku solą.
Następnie dodać śmietanę i przyprawę carry.Całość dokładnie wymieszać.
Gotową brukselkę podawać na gorąco. Najlepiej smakuje z białym lub ciemnym ryżem, ale można ją podawać także według własnego uznania.
Smacznego.