Sposób przygotowania:
Pyszna galaretka z kurczakiem
1. Do garnka wlewamy wodę (ostatecznie potrzebujemy uzyskać 1 l bulionu), wrzucamy do niej umyte wcześniej skrzydełka i piersi z kurczaka. Dodajemy kostkę rosołową i pieprz. 2. Marchewkę obieramy i w całości gotujemy w bulionie. 3. Przygotowujemy naczynia (np. filiżanki). 4. Jajka kroimy w plasterki i umieszczamy na samym ich dnie, dorzucamy po listku natki pietruszki. 5. Groszek odsączamy i kładziemy na jajkach. 6. Ugotowane mięso drobimy i wrzucamy do filiżanek. 7. Na końcu układamy pokrojoną w plasterki marchewkę. 8. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, następnie wlewamy ją do 1 l bulionu i dokładnie mieszamy. Zalewamy galaretki, które następnie chłodzimy do momentu, aż zastygną.