Sandra_Mazur

Sandra_Mazur

Kucharz
[Przepisów: 24]

Pyszna Rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre, zapaszam do osobistych degustacji

 Pyszna Rybka

Składniki:

Pyszna Rybka

 

  • filety z ryby maślanej ( 25 dag )
  • oliwa 5 łyżek
  • 1 liść sałaty
  • 2 szt ziemniaków gotowanych w skórce
  • 1 szt cebuli
  • pomidor - 1 szt
  • koperek posiekany
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • szczypta soli
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Pyszna Rybka
Na tacce do smażenia na grillu wysmarowanej oliwą układamy plasterki pozbawionych skórki ziemniaków, posypujemy solą i pieprzem. Obok kładziemy plasterki cebuli, oprószone cukrem pudrem, solą i pieprzem. Całość zrumienić. Gdy lekko się podpieką, przewracamy na drugą stronę, przesuwamy na boki tacki, na środku kładziemy przygotowany filet, kropimy go oliwą i razem grillujemy. Rybę pieczemy z obu stron. Na minutę przed planowanym zdjęciem z rusztu kładziemy na tacce wokół ryby cząstki pomidora, oprószone solą i pieprzem. Na wyłożony liściem sałaty talerz kładziemy usmażony filet, boki otoczyć zrumienionymi ziemniakami i plasterkami cebuli. Całość przybieramy cząstkami pomidora i obficie prószymy koperkiem

Tagi:

ryba ryby sałata