Sposób przygotowania:
Pyszna surówka z selerem
Na początku seler dokładnie umyć, osuszyć i obrać.Następnie zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce.
Seler i jabłka wymieszać w misce.Wymieszane składniki skropić sokiem wyciśniętym z jednej średniej cytryny.Sok z cytryny można również zastąpić octem winnym.
Składniki na surówkę połączyć z majonezem.
Do smaku doprawić surówkę solą, białym cukrem i niewielką ilością pieprzu ziołowego.
Przed podaniem surówkę warto przez pół godziny schłodzić w lodówce.Smacznego.
Seler i jabłka wymieszać w misce.Wymieszane składniki skropić sokiem wyciśniętym z jednej średniej cytryny.Sok z cytryny można również zastąpić octem winnym.
Składniki na surówkę połączyć z majonezem.
Do smaku doprawić surówkę solą, białym cukrem i niewielką ilością pieprzu ziołowego.
Przed podaniem surówkę warto przez pół godziny schłodzić w lodówce.Smacznego.