Sposób przygotowania:
Pyszna tortilla z kurczakiem
Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawa do gyrosa i odstawiamy na chwilę do lodówki. Kapustę pekińską kroimy w paski, pomidory na ćwiartki i na plasterki, ogórki tak samo. Wszystko razem mieszamy w misce. Mięso smażymy do zarumienienia z obu stron i dorzucamy do miski z warzywami. Jogurt mieszamy z przyprawą do grzanek i łyżeczką ketchupu, wlewamy do sałatki i wszystko dokładnie mieszamy. Naleśniki rozkładamy i na każdy po kolei, zostawiając kawałek odstępu nakładamy nadzienie. na dole również zostawiamy kawałek do zawinięcia naleśnika pod spód. Tortillę zawijamy w rulon, a część dolną naleśnika bez nadzienia składamy do góry. Owijamy naleśniki folią aluminiową do połowy , jeśli chcemy je zjeść od razu lub całe, gdy chcemy je zabrać ze sobą.