Sposób przygotowania:
Pyszna zupa-krem z suszonych grzybów
1. Grzyby namoczyłam na kilka godzin, odcedziłam na sicie i dobrze wypłukałam.
2. Udko z kurczaka umyłam, zalałam wodą i zagotowałam.
3. Marchewkę i pietruszkę obrałam i podzieliłam na mniejsze kawałki, żeby łatwiej było zmiksować.
4. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju.
5. Do gotującego się kurczaka dorzuciłam cebulę i warzywa, seler naciowy (umyty i pokrojony na kawałki). Gotowałam około 20 minut aż mięso było miękkie. Wtedy je wyjęłam i dorzuciłam grzyby.
Gotowałam następną godzinę.
6. Wyjęłam seler naciowy i kilka grzybków. Seler wyrzuciłam, a grzybki odłożyłam do dekoracji. Resztę zmiksowałam na krem i dodałam kremówkę.
7. Na talerzu zupę udekorowałam posiekaną natką pietruszki i grzybkami. Podałam ze świeżo upieczonym chlebem pełnoziarnistym.
2. Udko z kurczaka umyłam, zalałam wodą i zagotowałam.
3. Marchewkę i pietruszkę obrałam i podzieliłam na mniejsze kawałki, żeby łatwiej było zmiksować.
4. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na oleju.
5. Do gotującego się kurczaka dorzuciłam cebulę i warzywa, seler naciowy (umyty i pokrojony na kawałki). Gotowałam około 20 minut aż mięso było miękkie. Wtedy je wyjęłam i dorzuciłam grzyby.
Gotowałam następną godzinę.
6. Wyjęłam seler naciowy i kilka grzybków. Seler wyrzuciłam, a grzybki odłożyłam do dekoracji. Resztę zmiksowałam na krem i dodałam kremówkę.
7. Na talerzu zupę udekorowałam posiekaną natką pietruszki i grzybkami. Podałam ze świeżo upieczonym chlebem pełnoziarnistym.