Sposób przygotowania:
Indyjski krem z kurczaka i grzybów
Grzyby suszone zalewamy wrzącą wodą odstawiamy na 15 minut. W garnku rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim przez 1 minutę wszystkie przyprawy. Do przypraw dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pora i smażmy kolejne 5 minut.
Kiedy marchewka z porem lekko się zeszklą do garnka dodajemy kurczaka i grzyby mrożone i smażymy do momentu zarumienienia się mięsa. Kiedy kurczak nabierze koloru dodajemy suszone grzyby w raz z wodą i uzupełnimy wodą, tak aby przykryła ona mięso. Gotujemy około 45-60 minut.
Kiedy mięso będzie już ugotowane wyjmujemy je z garnka i obieramy z kości i skóry, dzielimy na kawałki i przekładamy z powrotem do garnka. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Z powrotem wstawiamy go na ogniu i gotujemy jeszcze 1 5 minut aby odparować nadmiar płynu.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę serwujmy z kleksem ze śmietany posypaną posiekaną kolendrą (ewentualnie pietruszką ).
Smacznego.
Kiedy marchewka z porem lekko się zeszklą do garnka dodajemy kurczaka i grzyby mrożone i smażymy do momentu zarumienienia się mięsa. Kiedy kurczak nabierze koloru dodajemy suszone grzyby w raz z wodą i uzupełnimy wodą, tak aby przykryła ona mięso. Gotujemy około 45-60 minut.
Kiedy mięso będzie już ugotowane wyjmujemy je z garnka i obieramy z kości i skóry, dzielimy na kawałki i przekładamy z powrotem do garnka. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Z powrotem wstawiamy go na ogniu i gotujemy jeszcze 1 5 minut aby odparować nadmiar płynu.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę serwujmy z kleksem ze śmietany posypaną posiekaną kolendrą (ewentualnie pietruszką ).
Smacznego.