Sposób przygotowania:
Zupa krem z grzybówETAP 1:
W sezonie używamy grzybów świeżych a poza nim mrożonych lub ze słoiczka.
Grzyby pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać tymianek oraz sól i pieprz do smaku.
ETAP 2:
Namoczone wcześniej (w niewielkiej ilości wody) grzybki kroimy w paseczki. Grzybowy wywar zostawiamy.
ETAP 3:
Cebulkę kroimy w wiórki i zarumieniamy z masłem klarowanym na patelni. Na każdą porcję zupy odkładamy odrobinę podsmażonej cebulki.
ETAP 4:
Podsmażone grzyby i cebulę miksujemy. Dodajemy szczyptę gałki, wywar warzywny i grzybowy.
ETAP 5:
Z pokrojonego w kostkę pieczywa robimy grzanki, które stanowią dodatek do zupy krem.
ETAP 6:
Do każdej miseczki wkładamy po troszkę podsmażonej cebulki i pokrojone suszone grzybki. Zalewamy kremem i zabielamy śmietaną
SylaUla
agnieszka32910
Dziękuję bardzo i polecam gorąco :)