Sposób przygotowania:
Pyszne chrupiące rogale drożdżowe
1. Do dużego wiaderka plastikowego wsypujemy mąkę tortową, sól, cukier. Mieszamy.Dodajemy olej. 2.W osobnym rondelku rozpuszczamy drożdże w chłodnej wodzie. Przelewamy do wiaderka, bardzo dokładnie ugniatamy na elastyczne ciasto. 3. Wiaderko okrywamy dokładnie ściereczką ( ja prócz tego nakryłam jeszcze dwoma kołdrami bo w domu zimno miałam) 4. Czekamy 1 godzinę aż ciasto urośnie. 5. Wyjmujemy na stolnicę posypaną mąką i dzielimy na dwie części. Jedną część wałkujemy na koło, a następnie na 4 części. 6. Każdą część zwijamy tworząc rogale. 7. Wykładamy odpowiednią ilość w zależności od wielkości blachy podsypaną mąką pszenną. Smarujemy żółtkiem. 8. Pieczemy w temp. 160 s.c przez 30 minut
Te cudowne rogaliki zawdzięczam dzięki recepturze https://gotujmy.pl/rogale-z-makiem--smakowitej,przepisy,143979.html
Te cudowne rogaliki zawdzięczam dzięki recepturze https://gotujmy.pl/rogale-z-makiem--smakowitej,przepisy,143979.html
darmiona
Smakowita88
Oczywiście. Jakub by mi nie wybacz gdybym go nie uwieczniła z nożem przy cieście :-) taki mały fotomontaż. A co tam
Pyza
Smakowita, ale to nie Twój przepis więc należy podać autora receptury z której skorzystałaś !
Smakowita88
Ja tylko skorzystałam z przepisu tutaj dostępnego jak wiele innych osób. Gdybym z książki się wzorowała też mam podawać? Napisz mi gdzie mam to zrobić
Pyza
podać czyj to przepis