Sposób przygotowania:
Pyszne ciasteczka z jabłkiem
1. Margarynę wrzucamy do rondelka i rozpuszczamy na wolnym ogniu pilnując aby się nie zagotowała.Odstawiamy w chłodne miejsce aby ostygła. 2. Ser twarogowy przeciskamy przez maszynkę 2 razy. 3. Na czystą stolnicę wysypujemy mąkę pszenną oraz dwa rodzaje cukrów ( zwykły i puder) mieszamy.Łączymy z serem. Dodajemy rozpuszczoną margarynę. Bardzo szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię. Chłodzimy 30 minut w lodówce. 4. Obieramy jabłka i kroimy je w ósemki. 5.Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy tj na pierogi. Szklanką wykrawamy koła. Na środek każdego układamy plaster jabłka ( ta ostrzejsza i cieńsza część ląduje do środka koła, gruba część na wierzch). 6. Dociskamy do siebie , brzegi zlepiając palcami. 7. Gotowe ciasteczka wykładamy na wysmarowaną blachę i wyłożoną papierem lub pergaminem. Pieczemy 20-30 minut w 200 s.c
artus2692