Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto cytrynowe
Na początku wszystkie składniki na ciasto połączyć i dokładnie wyrobić. Można użyć do tego celu miksera. Wyrobione ciasto wyłożyć do formy i odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki, nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku w temperaturze 175 stopni przez 25 minut. Wyjąć ciasto i odstawić do wystudzenia. Następnie zrobić krem. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żółtka. Potem stopniowo dodawać mąkę, skórkę cytrynową, a na końcu sok z cytryny.Składniki dokładnie zmiksować, aby powstała gładka, jednolita masa. Tak przygotowany krem wyłożyć na podpieczone wcześniej ciasto i piec kolejne 30 minut w temperaturze 160 stopni. Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego.