Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto krówka
Ciasto I: białka ubić z cukrem na sztywną
pianę, dodać ocet i mąkę, wymieszać. Ciasto II: żółtka utrzeć z jajkami, cukrem,mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Za pomocą łyżki wykładać na blaszkę na przemian porcje ciasta jasnego i ciemnego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i piec ok. 35 min.
3 Gotowe ciasto wyjąć i ostudzić. Następnie przekroić wzdłuż na pół. Placki można przełożyć dowolną masą, np. budyniową lub okrągłymi biszkoptami i galaretką. Na koniec warto oprószyć ciasto cukrem pudrem.
2-3 łyżki kakao
pianę, dodać ocet i mąkę, wymieszać. Ciasto II: żółtka utrzeć z jajkami, cukrem,mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Za pomocą łyżki wykładać na blaszkę na przemian porcje ciasta jasnego i ciemnego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i piec ok. 35 min.
3 Gotowe ciasto wyjąć i ostudzić. Następnie przekroić wzdłuż na pół. Placki można przełożyć dowolną masą, np. budyniową lub okrągłymi biszkoptami i galaretką. Na koniec warto oprószyć ciasto cukrem pudrem.
2-3 łyżki kakao