Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto z jabłkami
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać do ciasta olej. Tortownicę (25 cm średnicy) wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka. Piec w temp. 180 st około 1 godz. Po upieczeniu ciasto przestudzić i można dodatkowo po wierzchu posypać cukrem pudrem.
zbysiowa
iziona
Nataliag339
basket456@wp.pl
Jak dla mnie w tym przepisie jest za dużo mąki... gdy już wylewałam ciasto na blachę wiedziałam że to się nie uda.....
ciasto było tak gęste że prawie łyżka stała w nim sama ....
Tragedia wyszło bardzo zbite a wystarczyłoby mniej mąki i byłoby przepyszne a tak tylko zmarnowałam produkty !
TRAGEDIA !