Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pyszne fileciki ze szparagami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso delikatne z kurczaka ze szparagami w sosie serowym. Bardzo szybko się robi, idealna propozycja na obiad.

Pyszne fileciki ze szparagami i jajkiem

Składniki:

Pyszne fileciki ze szparagami i jajkiem

 

  • ½ fileta z kurczaka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • ½ pęczka szparag
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • opakowanie sos cztery sery
  • ½ szkl. śmietany 18 %
  • ½ szkl. wody
  • sól
  • ½ łyżki curry
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pyszne fileciki ze szparagami i jajkiem

ETAP 1:

Pyszne fileciki ze szparagami i jajkiem

1. Mięso kroimy na mniejsze podłużne paski, doprawiamy przyprawą curry oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Pyszne fileciki ze szparagami i jajkiem

2. Szaragi myjemy, obcinamy twarde końcówki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, prużymy.

3. Sos cztery sery rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i wlewamy do szparag, chwilkę gotujemy.

4. Sos wlewamy na dno dowolnego naczynia.

ETAP 3:

5. Na sosie układamy mięso, na około przekrojone na pół pomidorki i obrane ze skorupek, pokrojone na cząstki jajka.

6. Potrawa gotowa.

7. Smacznego