Sposób przygotowania:
Pieczona pierś w sosie ze szparagami konserwowymi
Pierś myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso wkładamy do miski i wlewamy olej oraz wsypujemy przyprawy, mięso obtaczamy z każdej strony w przyprawach. Przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
W międzyczasie obieramy cebulę z łusek, kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista.Szparagi kroimy na małe kawałeczki. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Wkładamy przesmażoną cebulę, pokrojone szparagi i płyn od pieczenia piersi, zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do sosu, zagotowujemy. Sos przekładamy na talerz i układamy pokrojoną pierś. Dekorujemy listkami pietruszki.
W międzyczasie obieramy cebulę z łusek, kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanym oleju, aż będzie szklista.Szparagi kroimy na małe kawałeczki. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
Wkładamy przesmażoną cebulę, pokrojone szparagi i płyn od pieczenia piersi, zagotowujemy.
W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do sosu, zagotowujemy. Sos przekładamy na talerz i układamy pokrojoną pierś. Dekorujemy listkami pietruszki.