Sposób przygotowania:
Pyszne korzenne pierniczki
Przygotować niezbędne składniki na ciasteczka- pierniczki. Mąkę przesiać, jajka sparzyć wrzątkiem. Miód zmieszać przyprawą do piernika całość podgrzewać w rondelku i mieszając stale rozpuścić składniki. W dalszej kolejności dodać margarynę. Ostudzić składniki. Do składników wsypać mąkę pszenną , dodać jajka oraz sodę oczyszczoną. Ciasto wyrobić na jednolitą, gładką i lśniąca masę o jednolitej strukturze. Przełożyć ciasto na stolnicę oprószoną mąkę, rozwałkować ciasto na grubość około 05- 1 cm i wykrawać dowolne kształty ciastek. Gotowe pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić pierniczki do pieczenia do piekarnika do temperatury około 180-190 stopni C na około 20-30 minut. Piec pierniczki, następnie je wyjąć i ostudzić. Dekorować w sposób dowolny.