Sposób przygotowania:
Pyszne kotlety mielone z czosnkiem niedźwiedzim
Do mielonej łopatki dodać posiekaną cebulę, jajka, kucharka, pieprz mielony, czosnek niedźwiedzi, gęstą śmietanę, tartą bułkę i bułkę wymoczoną w wodzie i z wody odciśniętą, wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Na patelni mocno rozgrzać / stopić smalec. Formować nie duże i nie grube kotlety dłońmi zwilżonymi w wodzie, kotlety obtaczać w mące i kłaść na smalec, na rumiano z każdej strony smażyć na średnim ogniu.
Patelnię nakryć przykrywką lub talerzem i na małym ogniu dusić z 10 minut, w połowie czasu obrócić kotlety na patelni i dalej przykryć.
Gotowe kotlety przełożyć z patelni na talerz, smakują na ciepły obiad lub na zimno do pieczywa.
Na patelni mocno rozgrzać / stopić smalec. Formować nie duże i nie grube kotlety dłońmi zwilżonymi w wodzie, kotlety obtaczać w mące i kłaść na smalec, na rumiano z każdej strony smażyć na średnim ogniu.
Patelnię nakryć przykrywką lub talerzem i na małym ogniu dusić z 10 minut, w połowie czasu obrócić kotlety na patelni i dalej przykryć.
Gotowe kotlety przełożyć z patelni na talerz, smakują na ciepły obiad lub na zimno do pieczywa.