Sposób przygotowania:
Pyszne naleśniki z warzywami
Ciasto: Jajka, mleko i szczyptę soli zmiksować razem. Dodać do tego proszek do pieczenia i mąkę i również dobrze zmiksować. Gotowe ciasto wlewać na patelnię z rozgrzanym olejem i piec naleśniki z jednej i z drugiej strony.Farsz: Oczyszczoną kapustę pokroić na paseczki. Obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Umytą i obraną marchewkę pokroić na niedużą kostkę. kapustę i paprykę dodać cebuli i jeszcze przez chwilę razem podsmażać. Dodać do posiekaną pietruszkę i przyprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystko razem jeszcze chwilę gotować.Usmażone naleśniki posmarować farszem i zwinąć.Do usmażonych naleśników wkładamy farsz i zawijamy.