Sposób przygotowania:
Piwny tort naleśnikowy Eliprzygotowanie farszu mięsnego
Udka kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka. Do kurczaka dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs i paprykę. Całość razem smażyć aż wszystko będzie miękkie. Farsz doprawić solą i pieprzem do smaku.
przygotowanie farszu kapuścianego
Kapustę poszatkować i ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku i odcedzić na durszlaku. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. cebule obrać i pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki,cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć. Do pieczarek dodać kapustę, koperek i jeszcze chwilę smażyć.
smażenie naleśników
Ze wszystkich składników na naleśniki przygotować ciasto. Patelnię lekko posmarować olejem i usmażyć cienkie naleśniki.
przygotowanie składników tortu
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Przygotować pozostałe składniki tortu.
przygotowanie tortu
Na dnie tortownicy położyć naleśnik.
przygotowanie tortu cd
Na naleśniku rozłożyć połowę farszu mięsnego.
przygotowanie tortu cd
Mięso posypać 1/3 sera.
przygotowanie tortu cd
Ser przykryć naleśnikiem.
przygotowanie tortu cd
Na naleśnik wyłożyć połowę farszu kapuścianego.
przygotowanie tortu cd
Farsz przykryć naleśnikiem i powtórzyć warstwy. Górę tortu posypać pozostałym serem. Tortownicę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C góra - dół i piec około 35 minut aż ser się rozpuści. Tort podawać gorący zaraz po przygotowaniu. Smacznego!