Sposób przygotowania:
Pyszny domowy kebabSos
Do pojemnikiem z zamknięciem wlej jogurt naturalny, ketchup, sos chili Tao Tao. Wszystko razem wymieszaj. Do składników przeciśnij jeszcze czosnek oraz dodaj sól i pieprz. Jeszcze raz wszystko wymieszaj. Pozostaw w lodówce na 30 minut.
Dodatki
Kapustę czerwoną poszatkuj drobno. Sałatę maślaną porwij na średniej wielkości części. Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry. Ogórki obierz ze skórki i również pokrój w plastry. Cebulę czerwoną pokrój tak jak wszystkie pozostałe składniki w plastry, a następnie rozdziel każdy plaster na mniejsze plastry bez środka. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Oczyszczone piersi z kurczaka pokrój w kostkę. Na patelnię wylej odrobinę oleju i dobrze go rozgrzej. Na rozgrzanym oleju smaż kurczaka. Dopraw przyprawami.
Składanie kebaba
Chlebki pita przekrój tak aby powstały kieszonki. Przekrojone chlebki włóż na chwilę do piekarnika. Po podpieczeniu chlebków posmaruj je w środku sosem. Następnie nakładaj sałatę maślaną wymieszaną z kapustą czerwoną, na to jeszcze raz sos, potem kurczak, plastry pomidora, cebuli i ogórka zielonego. Na sam koniec można opiec kebaba w opiekaczu z wkładką Grill.