Sposób przygotowania:
Pyszny sernik bez spodu z mieszanką czekoladową
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika dodać twaróg śmietankowy, twaróg z wiaderka, jajka, cukier i pałką blendera zmiksować na gładką masę.
Do masy wsypać budyń, kaszę manną, wlać olejek pomarańczowy i teraz mikserem połączyć składniki z 1 minutę. Do masy serowej pokruszyć: wafelki kakaowe, ciastka z czekoladą, batoniki czekoladowe i mikserem wmieszać w masę serową.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać masę serową, wygładzić wierzch łyżką.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka (jeśli jest mokry to po 60 minutach piec w termoobiegu na 160C z 8 minut, ten sernik tak upiekłam), w formie sernik dobrze wystudzić. Najlepiej upiec wieczorem na następny dzień będzie gotowy do krojenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy wsypać budyń, kaszę manną, wlać olejek pomarańczowy i teraz mikserem połączyć składniki z 1 minutę. Do masy serowej pokruszyć: wafelki kakaowe, ciastka z czekoladą, batoniki czekoladowe i mikserem wmieszać w masę serową.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wylać masę serową, wygładzić wierzch łyżką.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka (jeśli jest mokry to po 60 minutach piec w termoobiegu na 160C z 8 minut, ten sernik tak upiekłam), w formie sernik dobrze wystudzić. Najlepiej upiec wieczorem na następny dzień będzie gotowy do krojenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
biedroneczki
ziutula