Sposób przygotowania:
Sernik bez spodu
Rodzynki zalać niewielką ilością wrzątku. Po chwili odlać z nich wodę i odstawić do przestygnięcia. Ugotować budyń na mleku - ostudzić.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na tzw. kogel-mogel. Do lekko zmiksowanego sera dodawać porcjami ubite żółtka i przestudzony budyń, wsypać proszek budyniowy i rodzynki omaszczone mąką pszenną, wlać roztopione masło i sok z cytryny.
Na koniec wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek.Sernik wylać do natłuszczonej formy 24x24 cm , piec ok 60 min w 180 *C.Wystudzić w uchylonym piekarniku.
Na koniec wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek.Sernik wylać do natłuszczonej formy 24x24 cm , piec ok 60 min w 180 *C.Wystudzić w uchylonym piekarniku.
Nina W.
kasienka1987
ja też dopiero drugi raz pokusiłam się o sernik bez spodu i musze powiedziec że jestem mile zaskoczona ,w niczym nie ustępuje tym z ciastem na spodzie ) a przy tym jest prosty w wykonaniu!