katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sernik bez spodu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sernik bez spodu bardzo smaczny,wilgotny .Smakuje zarówno dzieciakom jak i dorosłym można też dodać do niego owoce np pomarańcze.

Sernik bez spodu

Składniki:

Sernik bez spodu

 

Sposób przygotowania:

Sernik bez spodu
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy cukier i masło.

Razem miksujemy a następnie dodajemy ser, śmietanę, budyń i mąkę, a na koniec pianę z białek i aromat. Przekładamy masę do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy 50-60min w 180 stopniach do czasu aż ciasto się zarumieni.

Ciasto studzimy i kroimy w kostkę. 

Tagi:

sernik ciasto