Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowo-kokosowyEtap 1
Na początek mąkę, otręby, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe wymieszać.
Etap 2
Przygotowujemy ciasto: masło, cukier, wodę rozpuścić i zagotować, po ochłodzeniu dodać żółtka i suche składniki, wymieszać.
Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Etap 3
Wykładamy połowę ciasta na dno brytfanki, w międzyczasie przygotowujemy masę serową.
Ser ucieramy z olejem i musem kokosowym, następnie na zmianę dodajemy po 1 żółtku i cukier. na koniec mieszamy z budyniem i piana ubita z białek.
Etap 4
Następnie na ciasto dajemy całą masę serową i resztę ciasta czekoladowego. Sernik pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę. Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekł. Potyczek powinien być suchy.